Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
VIDEO. Silný vietor skomplikoval kamiónom dopravu
Zdielať na

VIDEO. Silný vietor skomplikoval kamiónom dopravu

HRHOV / Silný nárazový vietor opäť potrápil najmä kamionistov pri obci Hrhov (okr. Rožňava). Niektorí vodiči museli odstaviť svoje vozy už v skorých ranných hodinách, keďže pre víchricu nedokázali pokračovať v jazde. Tí, ktorí to predsa len skúsili, skončili s poškodenými kamiónmi, alebo prinajmenšom s potrhanými plachtami.

Kamión skrížil cestu

Policajti počas celého dňa odstavovali nenaložené nákladné vozidlá, vodiči museli odparkovať a zdvihnúť plachty, na pomoc im však prišli aj tri jednotky hasičov. 

Práve oni museli niektoré kamióny odplachtovať priamo na ceste. Nebolo to pre nich však maličkosťou. Jeden z kamiónov zostal skrížený na hlavnej ceste. Zablokoval tak celú cestu až kým ho hasiči pomocou odťahovej tyče neodpratali. S obrovským kolosom sa silný vietor pohrával tak, že sa bez pomoci jednoducho nedokázal pohnúť.

Nalomená konštrukcia návesu

Ďalšiemu vodičovi kamiónu víchrica počas jazdy roztrhala kompletne celú plachtu a nalomila konštrukciu návesu. Potom, ako kamión odstavil, pohnúť sa už nedokázal. Na mieste ostal stáť takmer desať hodín.

Policajti preto už od rána odstavovali nenaložené kamióny a na cestu ich nepúšťali. Jeden z vodičov to s ľahkým polystyrénovým nákladom predsa len skúsil. Vietor ho ale po niekoľkých metroch sfúkol do priekopy. hasiči museli plachty z odstavených kamiónov likvidovať aj pomocou nožov. Silný nárazový vietor im ale prácu nesmierne sťažoval. Riziko úrazu bolo teda vysoké.

Téme sa venuje reportérka Martina Molčanová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy